Vopsitorie electrostatica

Procesul de acoperire al materialelor incepe astfel:

 

·       Pregatirea suprafetei de vopsire: Materialele si piesele ce urmeaza sa fie vopsite, trebuie mai intai pregatite din punct de vedere mecanic si chimic, pentru aplicarea stratului de vopsea in cele mai bune conditii. Aceasta etapa consta in indepartarea urmelor de rugina de pe acele materiale, a resturilor, si a impuritatilor de asemenea presupun degresare.

·       Vopsirea propriu-zisa: In cadrul acestei etape, piesele vor fi asezate suspendat pe dispozitive speciale pentru ca mai apoi sa fie aplicata pulberea. Vopseaua va ajunge in toate unghiurile si colturile piesei, iar stratul de vospea aplicat va fi unul consistent si egal distribuit;

·       Procesul de polimerizare: Dupa ce piesele si materialele vor fi vopsite, acestea urmeaza sa fie asezate pe conveior, dupa care introduse intr-un cuptor special pentru polimerizarea pulberei. Timpul in care se vor tine in cuptor variaza in functie de indicatiile vopselei folosite si poate fi intre 10- 50 min.

·       Racirea si descarcarea pieselor: Dupa expirarea timpului de coacere piesele vor fi scoase din cuptor pentru a se raci, infolia si pregati de transport.


Pulberea pe baza de polimeri folosita este conform paletarului Ral si are aplicatii:


·       arhitecturale

·       industriale

·       functionale

·       domestice 

·       sisteme de tratare anticoroziva

 

Vopsirea electrostatica are urmatoarele avantaje:

 

·       durata de viata mare, de pana la 15 ani, in conditii de ceata salina, oxidare si exfoliere;

·       aderenta foarte buna si acoperire uniforma a defectelor materialului;

·       rezistenta chimica superioara fata de orice metoda de vopsire clasica in medii corozive si de ceata salina;

·       rezistenta mecanica superioara la zgarieturi, torsionari si lovituri;

·       disponibilitate mare de culori, texturi si efecte speciale, cu utilizarea codurilor codurile RAL/Pantone dar si colectii speciale si texturi variate.

 
Vopsirea electrostatica nu elimina substante cancerigene in mediul inconjurator,  pulberea fiind recuperata aproape integral, iar impactul asupra mediului este aproape de 0.
 
Sistemele folosite sunt certificate iso 9001 si sunt in conformitate cu toate prevederile legale in ceea ce priveste degajarea de substante, precum si retinerea si depozitare in siguranta a deseurilor.
 
Pretul elementelor vopsite electrostatic incepe de la 3 eur/mp tva inclus insa o cotatie corecta se va face in functie de gabaritul pieselor, tipul de vopsea folosita si eventual termenul solicitat. Putem executa lucrari de vopsitorie cu titlu de urgenta acestea vor avea un cost suplimentar care se va discuta in functie de marime.
 
Elementele care se pot vopsi electrostatic : constructii metalice arhitecturale, panouri diverse, garduri , porti, profile, tevi, bare, plase metalice, tabla, profile aluminiu, etc
 
Gabaritul maxim nu trebuie sa depaseasca 6300 x 2000 x 2000 iar degresarea si ambalarea ulterioara a pieselor se face gratuit.
 
Transportul pieselor vopsite se asigura de client iar contracost putem efectua noi acest serviciu.